Powerlift Riem kopen? Tips om de juiste te kiezen en de voor- en nadelen

powerlift riem tips
Wanneer je in de sportschool stapt, is een van de eerste dingen die je mensen ziet gebruiken is vaak een Powerlift Riem. Niet alleen bij zware Squats of Deadlifts, maar ook bij het bicep curlen wordt regelmatig onnodig een Powerlift Riem gebruikt terwijl men 30kg dumbells op en neer gooit in de hoop hun biceps te laten groeien.


Powerlift riem bij het squaten

Waar let je op bij het het kopen van een powerlift riem?

Een riem kan een geweldig hulpmiddel zijn maar sommige mensen gebruiken het meer als mode-item om er cool uitte zien in de sportschool.

In dit artikel behandelen we het volgende:

  • Wat is het doel van een Lifting belt?
  • Waarom zou je eerst moeten leren om goed te trainen zonder riem?
  • Hoe draag je een Powerlift Riem?
  • Hoe kies je een Powerlift Riem?
  • Voordelen en nadelen van een Powerlift Riem?

Wat is het doel van een Lifting Belt?

Zoals hierboven vermeld, dragen sommige mensen de hele tijd hun riem. Deze mensen begrijpen waarschijnlijk niet waar de riem voor bedoeld is. De riem moet zo strak zitten dat het oncomfortabel is om te dragen om hem optimaal te laten werken.

Probeer hem 30 minuten om te doen en te sluiten en vertel me hoe je je voelt.

Het punt van strak dragen van de riem is om stabiliteit te creëren, om ervoor te zorgen dat uw wervelkolom niet beweegt en ook de riem verhoogt de intra-abdominale druk.

Waarom zou je eerst moeten leren om goed te trainen zonder Powerlift Riem?

Sommige mensen gebruiken een riem bij bepaalde lifts omdat ze ervoor willen zorgen dat hun lichaam ‘extra’ veilig is tijdens sets. Ze zijn een beetje bang dat het gewicht hen zou kunnen verpletteren als ze geen riem dragen. Misschien (en we zeggen niet dat het een must is), maar het kan een goed idee zijn om eerst vertrouwd te raken met krachttraining en bepaalde oefeningen en verschillende soorten gewicht, voordat je een Powerlift Riem toevoegt.

Vorm eerst moet altijd de nummer één zijn bij krachttraining voor je bepaalde accessoires gaat toevoegen. Begin dus eerst met gewicht dat je zo goed en zo veilig mogelijk kan uitvoeren voordat je de stang vol ramt met gewicht :)

Hoe draag je een Powerlift Riem?

Het plaatsen van de riem is heel persoonlijk. Vaak moet een lifter de riem zo plaatsen dat deze het grootste deel van de buikspieren en erectors bedekt. Meestal slechts een klein beetje boven het bekken, om maximale intra-abdominale druk mogelijk te maken, wat het belangrijkste voordeel is van het dragen van een Powerlift Riem.

De sleutel is om maximale intra-abdominale druk en ondersteuning te creëren. Sommige mensen dragen hem wat hoger op de onderrug, sommige mensen wat lager, je moet er gewoon een beetje mee spelen om te zien wat het beste voor aanvoelt voor JOU. Opmerking; De riem mag NOOIT pijn doen.

Hoe kies je een Powerlift Riem?

Zoals bij de meeste dingen in het leven, hangt het ervan af. Powerlift Riemen zijn meestal niet comfortabel. Bijna alle riemen zijn in het begin erg stijf en het zal even duren voordat ze zijn 'gevormd' om je lichaam en wat comfortabeler aanvoelen. Als je je riem zo strak mogelijk wilt hebben, ben je vaak beter af met een riem die een clipsluiting heeft in plaats van een riem met één of twee pinnen.

De riem met een clipsluiting maakt het gemakkelijker om strakker te sluiten in vergelijking met één met een pin en ook is deze makkelijker los te maken. Dit betekent niet dat de riem met een pin niet strak om je middel zit, maar waarschijnlijk niet zo strak als degene met een clipsluiting.

Opmerking ; Strakker is niet altijd beter. Je wilt je riem zo strak hebben dat je goed kunt ademen en dat het geen pijn doet.

Sommige mensen houden van een extreem strakke riem, zodat ze zich veiliger voelen tijdens zwaar tillen, wat soms eng kan zijn.

Voordelen en nadelen van trainen met een Powerlift Riem

Voordelen van lifting belt

Volgens de National Strength and Conditioning Association is de beste reden om een riem te gebruiken het verhogen van de intra-abdominale druk tijdens zware krachttraining.

Deze druk zorgt er ook voor dat je wervelkolom niet instort onder zwaar gewicht en kan je een extra veilig gevoel geven tijdens het liften en daardoor kan het ook een psychologisch effect hebben voordat je bijvoorbeeld een 1RM optilt.

Je voelt je extra veilig en krachtig doordat je een riem draagt. En we weten het allemaal; De geest is een zeer KRACHTIG aspect.

Nadelen Powerlift Riemen

Soms denken mensen 'Ow ik heb een toch een riem om, laat ik nog wat extra schijven erop gooien' hierdoor kan je alsnog makkelijk geblesseerd raken doordat je teveel gewicht probeert te liften. Sommige mensen geloven ook dat wanneer je een riem draagt, je je erectors niet zo hard traint als zonder riem, er zijn veel verschillende meningen hierover, maar houd hier rekening mee.

Voordelen van de Powerlift Riem van Thor Athletics

  • Maximale ondersteuning gedurende zware krachttraining.
  • Makkelijker om druk te zetten vanuit je buikspieren voor een sterkte brace.
  • 10mm dikte voor maximale support.
  • Chromen clip sluiting.
  • Volledig gestikt Logo.

powerlift riem Thor athletics

We hopen dat dit je enige duidelijkheid brengt over een Powerlift Riem. Als je nog vragen hebt laat het dan een reactie achter hieronder. Ook mag je ons altijd mailen of het contactformulier invullen dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug.

In het volgende artikel gaan we het hebben over de Knee Sleeves, klik hier als je die wilt lezen. Als je geïnteresseerd bent in onze Powerlift Riem, klik dan op onderstaande link. https://thorathletics.nl/collections/accesscoires-voor-krachttraining/products/powerlift-riem-krachttraining-fitness.


Laat een opmerking achter

Weet dat opmerkingen eerst worden gecheckt voor ze live gezet worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.