Knee Sleeves kopen? Tips om de juiste te kiezen en de voor- en nadelen

knee sleeves tips

Wat zijn Knee Sleeves?

Ter verduidelijking: Knee Sleeves zijn niet hetzelfde als kniebraces.

Een Knee Sleeve biedt ondersteuning (voor krachttraining), maar functioneert niet op dezelfde manier als een kniebrace. Kniebraces zijn ontworpen en worden gebruikt om een ​​eerder letsel te beschermen tegen verder gevaar. Knee Sleeves zijn ontworpen om de knie te beschermen tegen toekomstig letsel of het risico op schade tijdens zwaar tillen. Knee Sleeves voegen compressie toe die de bloedstroom verhoogt en pijn vermindert, niet alleen tijdens maar ook na de prestatie (krachttraining, bv. Bij Squats).

De reden dat dit compressieaspect zo belangrijk is, is dat een samengedrukte knie de bloedstroom door de bloedvaten van de knie stimuleert en zo de knieën en gewrichten warm houdt. Simpel gezegd, het gebruik van een Knee Sleeves resulteert in minder pijn en zwelling tijdens en na zware krachttraining. Knee Sleeves zijn over het algemeen gemaakt van neopreen en kunnen over de knie worden geschoven.

Waar let je op bij het het kopen van Knee Sleeves?

 • Wat zijn Knee Sleeves?
 • Wanneer ‘moet’ je Knee Sleeves gebruiken?
 • Verschillende soorten Knee Sleeves
 • Voordelen en nadelen van Knee Sleeves
 • Hoe kan je je Knee Sleeves wassen?

knee sleeves leg press

Wanneer 'moet' je Knee Sleeves gebruiken?

Door steeds zwaarder te tillen (wat waarschijnlijk het geval is als je een serieuze lifter bent en dit leest), slijpt de knieschijf letterlijk op zichzelf. Dit is vaak de oorzaak van progressieve tendinitis.

We moedigen het gebruik van Knee Sleeves aan als je zwaar lift en, nog belangrijker, steeds zwaarder lift en je dus progressie maakt, en dus na verloop van tijd steeds zwaarder tilt.

Door Knee Sleeves te gebruiken train je veiliger en heb je minder kans op toekomstige blessures. Als je relatief nieuw bent in de sportschool en NOG niet de vorm volledig onder controle hebt en nog niet INTENS sterk bent, zou het misschien een goed idee zijn om je je eerst te concentreren op sterker worden (natuurlijk altijd met een goede vorm) voordat je Knee Sleeves aanschaft.

Verschillende soorten Knee Sleeves

Knee Sleeves zijn er in drie verschillende soorten. De 3mm / 5mm en 7mm, welke je zou moeten gebruiken is afhankelijk van je doelen.

 • 3mm: Voor duursporten De 3 mm knee sleeves is geschikt voor mensen die uithoudingsvermogen en lange afstanden trainen. Het is lichter en perfect als je zo licht mogelijk materiaal wilt dragen, deze sleeves zijn NIET ideaal voor zware kracttraining.
 • 5mm: Voor gemengde activiteit De 5mm knee sleeves biedt voordelen voor de atleet in meer dan één trainingsstijl. Een algemene kniebeschermer die voor alle soorten activiteiten kan worden gebruikt en je extra ondersteuning geeft bij elke trainingsstijl die je op dat moment doet.
 • 7mm: Voor kortere, zwaardere activiteiten De 7mm knee sleeves biedt krachtige stabilisatie voor zware krachttraining en extra ondersteuning tijdens revalidatie. De 7mm Knee Sleeves worden vaak het meest gebruikt voor Strongman / Bodybuilding en Powerlifting.

Voordelen en nadelen van Knee Sleeves

Voordelen:

Ze verhogen de doorbloeding en compressie, wat helpt om de opbouw van melkzuur in de spieren te verminderen, dit kan op zijn beurt helpen bij een sneller spierherstel. Een verhoogde bloedstroom betekent ook meer zuurstof naar de spieren, wat nodig is om goed te functioneren. Zoals hierboven vermeld, kan de ondersteuning van de kniehulzen je helpen om toekomstige blessures te voorkomen.

Nadelen:

Omdat de ze vrij strak moeten zitten, kan het bij sommige mensen huidirritaties veroorzaken. Verhoogt het risico op letsel. Ja, je leest het goed, bij het dragen van kniehoezen voelen mensen zich veiliger en tillen ze dus nog zwaardere gewichten. Als je vorm niet goed is, kan dit het risico op letsel vergroten.

Hoe moet je je Knee Sleeves wassen?

Zorg voor ze, ja echt. Het gaat niet alleen om het wassen, draai ze na elk gebruik binnenstebuiten en laat ze aan de lucht drogen, dit voorkomt dat bacteriën in de sleeves blijven plakken. (dat wil je niet) Gebruik één keer per maand een milde shampoo (bij dagelijks gebruik waarschijnlijk één keer per week). Pas op dat je niet kiest voor een shampoo met te veel chemicaliën, op deze manier kan je de levensduur verlengen.

Knee Sleeves van Thor Athletics

 • 7mm Dik Neopreen
 • 30cm aan de voorkant en 26cm aan de achterkant.
 • Elastische bies voor extra stevigheid en duurzaamheid.

knee sleeves aantrekken

We hopen dat dit je enige duidelijkheid brengt over de Knee Sleeves. Als je nog vragen hebt laat het dan een reactie achter hieronder. Ook mag je ons altijd mailen of het contactformulier invullen dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug.

In het volgende artikel gaan we het hebben over de Wrist Wraps klik hier als je die wilt lezen. Als je geïnteresseerd bent in onze Knee Sleeves, klik dan op onderstaande link. https://thorathletics.nl/collections/accesscoires-voor-krachttraining/products/knee-sleeves-voor-krachttraining


Laat een opmerking achter

Weet dat opmerkingen eerst worden gecheckt voor ze live gezet worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.