Wrist Wraps kopen? Tips om de juiste te kiezen en de voor- en nadelen

wrist wraps tips

Waar moet je op letten bij het kopen van Wrist Wraps?

  • Doel van deWrist Wraps
  • Verschillende soorten Wrist Wraps
  • Wanneer ‘moet’ je Wrist Wraps gebruiken?
  • Hoe gebruik je Wrist Wraps optimaal?wrist wraps

Doel van de Wrist Wraps

Het doel van een Wrist Wrap is om ondersteuning te bieden aan het polsgewricht tijdens zware of maximale inspanning bij het tillen van drukbewegingen en boven het hoofd, maar ook tijdens zware squats of andere oefeningen waarbij druk wordt uitgeoefend op het polsgewricht.

Tijdens sommige oefeningen kan de pols onder belasting overmatig gestrekt worden, wat kan leiden tot mogelijk letsel en mislukte liften.

Wrist Wraps zijn zeker de moeite waard voor een serieuze atleet en daar bedoelen we mee dat je zwaar traint en gedurende je krachttraining carrière ook steeds sterker wordt en dus je polsen steeds meer onder druk komen te staan.

Verschillende soorten Wrist Wraps

Zoals je misschien wel weet, zijn er veel verschillend soorten Wrist Wraps. Vaak kun je kiezen tussen verschillende lengtes en verschillende sterktes. Je hebt polsbandages van ongeveer 45cm / 60cm en 1m en ook zijn er Flexibele Wrist Wraps oftewel de ‘gewone’ en de extra sterke.

Welke is het beste voor jou?

Nogmaals, het hangt ervan af.

Hoe langer de Wrist Wrap, des te vaker je hem om je pols kunt wikkelen en des te meer ondersteuning je krijgt.

De gewone is meer ‘elastisch’ zodat je hem meer kunt omwikkelen in vergelijking met de stijve, maar de stijve is veel stijver en geeft maximale ondersteuning. Welke zou je dus moeten kopen als je besluit dat Wrist Wraps voor jou de moeite waard zijn? Het komt vooral neer op de persoonlijke voorkeur.

We willen wel zeggen dat de stijve een beetje veiliger zijn en vaak vaker worden gebruikt tijdens echt zware gewichten voor de extra ondersteuning.

Wanneer zou je Wrist Wraps ‘moeten’/kunnen gebruiken?

Bij het Squaten. Huh, bij het Squaten? Ja, in de squat kunnen wrist wraps de druk verlichten als je een grip vastpakt met een gebogen pols. Dit zal meer gebeuren tijdens een low bar squat in plaats van een high bar squat.

Bij het Bankdrukken. Wrist Wraps zijn het handigst bij het bankdrukken. Een gebogen pols bij het bankdrukken is inefficiënt. Wanneer de pols buigt, zorgt dit ervoor dat je kans op blessures wordt verhoogt en dit wil je natuurlijk niet!

Als je problemen hebt met een gebogen pols tijdens het Bankdrukken, kan een strakke omslag van de Wrist Wraps er voor zorgen dat je 2,5-5kg (soms) toevoegen aan je bankdrukken.

Wij raden zeker Wrist Wraps aan voor tijdens het bankdrukken, en zeker als je een wedstrijd atleet bent.

Bij een Deadlift, Hoewel ze niet vaak voor dit doel worden gebruikt, kunnen Wrist Wraps helpen om de pols in positie te houden wanneer je aan het pullen bent. Wanneer de pols wordt gebogen, is het moeilijker om de hand te openen. Dus als je worstelt met je grip op de Deadlift, kunnen Wrist Wraps oplossing voor je zijn.

Andere oefeningen waarbij regelmatig Wrist Wraps worden gebruikt zijn bijvoorbeeld ; Dumbell Row / Barbell Overhead Press / Dumbell Pressing etc.

Hoe gebruik je Wrist Wraps optimaal?

Opmerking: Het is belangrijk om te weten dat de meeste federaties niet toestaan ​​dat Wrist Wraps hoger dan 2 cm boven het midden van het polsgewricht worden gewikkeld. Hoewel niet elke federatie even streng is als de andere, is het nog steeds de regel.

Realistisch gezien mag de wikkel het ‘vlezige’ deel van de hand niet raken.

Uiteraard geldt dit niet voor mensen die gewoon lekker hard willen trainen maar dit is puur voor wedstrijd atleten.

Voordelen Wrist Wraps van Thor Athletics

wrist wraps

  • Extra versterkte duimlus.
  • Sterk klittenband zodat ze niet los schieten.
  • Mix van katoen, elastiek en polyester.
  • Wordt per paar verkocht.
  • Verkrijgbaar in verschillende lengtes.

 

We hopen dat dit je enige duidelijkheid brengt over de Wrist Wraps. Als je nog vragen hebt laat het dan een reactie achter hieronder. Ook mag je ons altijd mailen of het contactformulier invullen dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug. In het volgende artikel gaan we het hebben over de Lifting Straps, klik hier als je die wilt lezen.

Als je geïnteresseerd bent in onze Wrist Wraps, klik dan op onderstaande link. https://thorathletics.nl/collections/accesscoires-voor-krachttraining/products/wrist-wraps-zwart-krachttraining-bankdrukken


Laat een opmerking achter

Weet dat opmerkingen eerst worden gecheckt voor ze live gezet worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.