Lifting Straps kopen? De voor- en nadelen

lifting straps tips

Waar moet je op letten bij het kopen van Lifting Straps?

  • Hoe gebruik je Lifting Straps? 
  • Zou je Lifting Straps moeten gebruiken? 
  • Wanneer moet je Lifting Straps gebruiken?
  • Extra Tip voor mensen die microplates gebruiken

 

Verlies je meestal eerst je grip bij een oefening voordat je spieren falen bij een oefening? Zo ja, de oplossing: Lifting Straps
Red Edition Lifting Straps - Thor Athletics

Hoe gebruik je Lifting Straps?

Je draagt ​​aan elke hand een strap, doet de lus om je pols en wikkelt het losse uiteinde om een ​​halter, stang, enz. Hierdoor ontstaat een verbinding tussen je hand en de halter/stang die sterker is dan de kracht van je vingers. Op deze manier kan je niet alleen zwaardere gewichten vasthouden en verplaatsen, het verhoogt ook de veiligheid zodat je niet per ongeluk een zware dumbell van 50kg op je voeten laat vallen.

Één van de belangrijkste dingen bij Lifting Straps is dat je ervoor zorgt dat de lus om je pols is gepositioneerd, zodat het uiteinde van de strap zich over je handpalm uitstrekt in de richting van je duim, en dat je de strap rond de stang wikkelt door deze onder de bar in plaats van eroverheen, anders glijd de strap er af en is het hele effect weg.

Moet je Lifting Straps gebruiken?

 

Sommige mensen zijn tegen het gebruik van Lifting Straps. Ze zullen zeggen dat het je grip vermindert. Dat is misschien waar vraag jezelf eens af of je bijv pull-ups doet vanwege je grip strength of om een ​​grote en vooral wijde rug te hebben! Als je geen pull-ups doet voor je grip en je grip is de eerste die het begeeft in plaats van je rug, dan zijn Lifting Straps misschien een goed idee voor jou.

Wanneer moet je Lifting Straps gebruiken?

Wanneer je bijv een ‘row oefening’ doet zoals een barbell row of een cable row, dan zal je grip vaak eerder falen dan je rug. Ook geldt dit bijv bij een romanian deadlift waar je wil dat je hamstrings eerder falen dan je grip om je spieren zo optimaal te trainen.

Gebruik de Lifting Straps tijdens warming-ups zo lang mogelijk niet, zo verstrek je alsnog je grip strength. Je kunt de straps gebruiken op de laatste een of twee opwarmsets voor je eerste werk set om te wennen aan een set met Lifting Straps.

Extra Tip voor mensen die microplates gebruiken

Soms gebruiken mensen graag microplates in hun programmering om de oefeningen die ze doen met kleine stapjes te overbelasten. Mensen maken de microplaten vast aan de straps en wikkelen deze dan om een ​​halter of iets dergelijks om zo optimaal mogelijk progressie te blijven maken.

De Lifting Straps van Thor Athletics zijn voorzien van padding, wat het comfort rond de polsen verhoogt.

Soms kunnen straps zonder padding je polsen bezeren en/of je huid laat irriteren, vandaar dat wij er voor hebben gekozen om er padding in te laten zetten.

We hopen dat dit je enige duidelijkheid brengt over de Lifting Straps.

Als je nog vragen hebt laat het dan een reactie achter hieronder. Ook mag je ons altijd mailen of het contactformulier invullen dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug.

Als je geïnteresseerd bent in onze Lifting Straps, klik dan op onderstaande link. https://thorathletics.nl/collections/accesscoires-voor-krachttraining/products/lifting-straps-voor-krachttraining


Laat een opmerking achter

Weet dat opmerkingen eerst worden gecheckt voor ze live gezet worden

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.